Συντήρηση επίπλων μπαμπού με μόλις 3 βήματα!

συντήρηση επίπλων μπαμπού με μόλις τρία απλά βήματα.

Τα έπιπλα από μπαμπού μπορεί να μαυρίσουν ή να σκουραίνουν με την πάροδο του χρόνου λόγω της έκθεσης στην υγρασία, το ηλιακό φως ή την ανάπτυξη μούχλας. Μάθετε πως θα κάνετε εύκολα συντήρηση επίπλων μπαμπού με 3 απλά βήματα, για να δείχνουν σαν καινούργια!

1. Καθαρίστε και αφαιρέστε την μούχλα

Πρώτον καθάρισε τα έπιπλα σχολαστικά. Πάνω από όλα πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν επιφανειακές ακαθαρσίες, σκόνη ή βρωμιά. Επειδή όμως τα έπιπλα κήπου μπαμπού είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία επίπλων, φρόντισε το σαπούνι που θα χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό του να είναι φυσικό σαπούνι. Δηλαδή ένα σαπούνι χωρίς χημικά όπως για παράδειγμα ένα φυσικό πράσινο σαπούνι. Σε περίπτωση που εντοπίσετε ίνες να έχουν φύγει από τη θέση τους, χρησιμοποιήστε μια δυνατή κόλλα για να τις κρατήσετε στη θέση τους.

2. Τρίψτε την επιφάνεια του μπαμπού

Στη συνέχεια τρίψτε την επιφάνεια για να απομακρύνετε τους επιφανειακούς λεκέδες. Μπορείτε να τρίψετε ελαφρά την επιφάνεια με ένα λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο (π.χ., Νο 220). Όμως προσοχή! Τρίψτε προς την κατεύθυνση του κόκκου μπαμπού. Με άλλα λόγια να είστε ευγενικοί κατά το τρίψιμο για να μην καταστρέψετε τις ίνες μπαμπού! 

3. Εφάρμοσε ένα προστατευτικό βερνίκι

Τα έπιπλα μπαμπού είναι από τα ευαίσθητα έπιπλα κήπου. Επομένως θα πρέπει να τα προστατέψετε από το ξεθώριασμα και τις ρωγμές γυαλίζοντάς τα τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Για το γυάλισμα και τη συντήρηση των επίπλων μπαμπού μπορείτε να περάσετε ένα ειδικό βερνίκι προστασίας μπαμπού με ένα πινέλο. Έτσι θα δημιουργήσετε ένα προστατευτικό στρώμα ενάντια στις ακτίνες UV του ήλιου. Ταυτόχρονα θα προσφέρετε βαθιά θρέψη στο ξύλο. Επιπλέον η γυαλάδα αυτή θα δώσει την αίσθηση του καινούργιου!

Τελευταίο αλλά σημαντικό! Μη ξεχνάτε να τα καλύπτετε με ένα αδιάβροχο κάλυμμα πριν τα αποθηκεύσετε για το χειμώνα για να τα προστατέψετε από το κρύο και την υγρασία. Με αυτά τα απλά βήματα η συντήρηση των επίπλων μπαμπού της βεράντας σας θα γίνει παιχνιδάκι!